Followers

Saturday, 13 December 2014

2014 : ctrl + alt + delete

salam alaik.


lama betulkan fie tak merepek kat sini, basically fie sangat-sangat busy. dengan kerja dan pengembaraan. banyak sebenarnya tempat yg fie dah pergi sepanjang fie tak menulis ni.
seriously, nak menangkap masa tu allah aje yg tahu challenge dia haaa.







bagi fie, 
2014 ini tahun berdikari. 
tahun belajar erti jadi bistari.

tahun yang mana,
kau struggle sorang-sorang. 
kau rasa kau tak perlu tulang belakang. 
(rasanya macam nak mampus)
tergolek tak siapa pandang tapi kau terus tak lagi pandang belakang

tapi masih ada yg hulur tangan ikhlas buat bekal berjuang.


tahun yang mana, 
awalnya kau penakut, 
tapi akhirnya kau beranikan juga walau kabut.

tahun yang mana, 
kau kenal diri kau siapa. 
kau realised sekeliling yg kau punya, 
yang mana akan sentiasa ada, 
yang mana pergi saat kau rasa diri kau tak guna. 
yang mana pula hanya ada sekali-sekala buat syarat bila mana kau perlu, mereka boleh guna.
yang mana kau rasa mereka akan kekal lama, tapi hilang begitu saja.

tahun yang mana,
kau kenal realiti dunia.
baru kau padan muka!
kau belajar buat hutang untuk bayar hutang. (haha.)
kau korek sana sini bayar hutang keliling pinggang. 
kau naik sendiri sikit-sikit tak susahkan orang.
(kahkahkah..akhirnya sikit lagi nak financial freedom walau hidup terlanjang!)

tahun yang mana,
kau dapat penumbuk sepak henyak jantan tak guna. 
yang kau ingat dah berubah, tapi same aja.
dua-dua mulut celaka.
kau dapat kata nista keji segala. sundal, katanya.
kau dapat lamaran dari lelaki yang sama.
dia bagi kau bunga.
dia janji kau bahagia.
kau tahu hati kau dah tak sama.
kau tahu kau boleh hidup tak ada dia.
bukan kau tak syukur nikmat yg ada.
tapi kau tak mahu kufur belakang dia.

lagi pun, 
hati kau sebenar dah ada yg cuba risik kabarnya :)
pilihan banyak. Masa pun banyak.
Pilih terbaik apa adanya
hehe.


tahun yang mana, 
kau pandai sikit guna otak 
yang dah lama tak bukak.
yang mana selama ni kau pekak,
orang tekan, kau cetak.
sekarang, kau nak apa, kau kena merangkak.
tak ape. asalkan kau tak perlu dengar orang melalak. memekak.

tahun yang mana, 
kau rasa kau mampu hidup seorang dan tanggung segala beban dunia.
kau lepaskan segala simpulan yang buat kau sesak dada.
kau belajar memaafkan walau hati kau luka.



tahun yang mana,
kau ganti duka dengan ceria.
kau dah tahu “rahsia” nya
kau belajar selok belok nak menang
yang mana satu worth kau simpan, 
yang mana patut kau tendang.
kau tak heran apa orang kata
kau terus bina empire

tahun yang mana,
kau sedar:
kau tak perlu kejar "cinta dunia”, 
sebab bila kau cari cinta Dia,
apa kau ingin, datang kejar kau semula :)


...

tahun yg mana,
paling kelakar kau pernah ada.
seribu kali kau give up,
seribu satu semula kau wake up.

….

dah masanya kau lose some “weigh"
berat-berat buat ape? buang masa. buang tenaga.

rules newton ke 3:
"kau kena buang sikit"
...


ctrl + alt + delete.

Thursday, 11 December 2014

YESSSSSS!! its NEW YORK TIMEEEEEEE!


Helo. Assalamualaikum.

Lama betul tak menulis.
been busy with cut off.

Masih ingat impian fie yg nak ke new york tu!
tgk lah header fie kat atas tuuu!

YEAY! I dont know what to say.

Imsha allah next year 
challenge trip kampeni akan ke:




Owhhhhhhh yeahhh. 10days 5star treatment free freeee freeeeeeeeeee.

Yesss. It's free! Nampak tak kat situ, apa yg kau nak kau akan dapat! Cepat atau lambat ajer.. usahaaaa dan believe! Bagus punya subconcious mind! My highest gratitude to allah for my creative subconcious mind that attract everyting i really want and be reality in the most perfect perfect time in my life!

*CHALLENGES ACCEPTED*

NYC HERE I COMEEEEEEEE :)

Jom ikut fie!
Whatsapp kayy

Thursday, 4 December 2014

Income RM 600,000 Sebulan, TAK MUSTAHIL!

salam.

Akak aku property agent dah 5tahun kot.
Aku unit trust consultant baru nak menganjak 1tahun.
smalam first time aku ikut dia pegi jumpa client, saje berbakti sikit sebab dia takde kenderaan.
Lain siut approach gaya agent unit trust dgn property agent. Lain!
So aku ckp kat akak aku,
kak ina nnt balik tgk ‪#‎billiondollarslisting‬ kat astro.
Property agent paling style aku pernah tgk.
Tapi itu belum cukup style kalau korg pernah kenal seorg Agent Unit Amanah Terbaik Malaysia nama Norhaili bt Ahmad Mokhtar! Kau bagi lah ape jenis product aku rase beberapa minit jer dia boleh closed easily and effortlessly!
Serious cite. Bile dah duduk dlm Agency No1 dalam malaysia, menang awards 7 tahun berturut2, kami di dedahkan dgn rahsia2 jualan secara CEPAT dan TEPAT.
Kalau kau penjual. Tak kira lah jual ape sekalipun.
Tapi tak berapa memberangsangkan dan pernah keluarkan statement berbaur:
"KENAPA AKU JUAL TUDUNG DAH BERAPA LAMA TAPI TAK JUGAK MAJU MACAM TUDUNG PEOPLE?
ATAU TUDUNG FAREEDA????"
Atau
"AKU PUN JUAL COLLEGEN MACAM NURAMIRA11, TAPI APESAL DIA PAKAI VW AKU PAKAI MYVi Jer???"
Apesal?
Apesal ade org jual product yg same mcm kau jual, tapi dia lagi kaya berkoyan2 dari kau?
Kau pernah tak terfikir??
Kalau pernah,
aku saran kau ikut satu seminar ni.

Serius cakap, ni betul2 jarang berlaku! - DIBUKA UTK UMUM.
(Tak kisah lah kau jual moist cake ker, jual sabun ker, semua boleh join!)
Norhaili bt ahmad mokhtar jual unit trust jer sahabat-sahabat. 
Tapi gaji dia rm600,000 sebulan.
Apelah kiranya kau keluarkan sedikit ringgit utk korek rahsia dia?
Tempat limited.
Aku taknak up lagi poster yg aku design tu sebab bagi peluang kat budak-budak agency aku dulu.
TAPI kalau kau BETUL-BETUL-NAK-SANGAT acee PM/whatsapp 0122234337 terus utk tau harga sahabat handai.
Mungkin Puan President aku boleh pertimbangkan utk RSVP place kau.
Ingat KALAU kau betul-betul nak UP KAN SALES CHOCOLATE MOISE ATAU SAMBAL IKAN BILIS mahupun JERUK EPAL ASAM BOI kau tu moh ler join.


satu seminar HIGH IMPACT yang jarang sekali dibuat oleh mana-mana JUTAWAN. 
TAPI JUTAWAN nan seorang ni, dia betul-betul amik serious utk men-transform semua org yang berminat menjadi JUTAWAN, kata dia semalam: 2015 bakal lahir 120 ribu SELF MADE MILLIONAIRE!
Anda Mungkin Salah Seorang dari 120 ribu tu. sape tahu kan?
TAPI, nak jadi millionaire ni kau kena menuntut ilmu dulu.
tuntut dengan orang yg betul bukan tangkap muat jer.
so, dalam industri Unit Amanah, siapa tak kenal dia?
tergolong dalam 20 MOST FABULOUS 2014,
7 tahun berturut-turut menang NATIONWIDE dalam bidang UNIT AMANAH,
bukan calang-calang, bukan jaguh kampung pisang atau kampung pandan tengah ke ape. Beliau betul-betul dah transform ratusan orang di Malaysia menjadi "cream of the cream"!
kebanyakan pengasas agency-agency terbaik unit amanah di malaysia ni "terlahir" dari acuan tangan beliau.

dah tak payah cakap banyak.
kalau aku reveal semua, baik aku jer yg buat seminar.

TARIKH: 10 & 11 JANUARY 2015
TEMPAT: FLAMINGO HOTEL
MASA: 9AM-5PM
so kat sini kite ade buat promo "EARLY BIRD"
 PLATINUM (RM 2,999) 
>>>>>>> [PROMO] RM 1,299 (SEBELUM 7/12/2014 - 7/1/14)
>>>> [ RM 1,999 selepas 7/12/14 - 7/1/15]
-3 Hours Private Group Coaching with EllyB & Parteners
-Lunch with EllyB (1st come 1st serve)
- Bonus Kit Kejuaraan 7 tahun EllyB
-Kit RSI
- CD Gambar Seminar
- RSI Size Pocket -3x Hotel Meal
--------------------------------------------------------------------------
 GOLD (RM 1,999) 
>>>>>>>>>>> [PROMO] RM 799 (SEBELUM 7/12/2014)
>>>>> [RM 999 selepas 7/12/14 - 7/1/15]
- Bonus Kit Kejuaraan 7 tahun EllyB - Kit RSI
-RSI Size Poket
- 3x Hotel Meal
--------------------------------------------------------------------------
 SILVER (RM 999)  {SOLD OUT}
>>>>>>>>>>> [PROMO] RM 399 (SEBELUM 7/12/2014)
>>>>> [RM 499 selepas 7/12/14 - 7/1/15)
-Kit RSI
-RSI Size Poket -3x HotelMeal
--------------------------------------------------------------------------
PM cecepat kat aku atau WHATSAPP 0122234337,
cargas. sebab kite cuma nak 1000 org sahaja. dan disebabkan seat Silver DAH SOLD OUT SEMALAM, seat PLATINUM & GOLD masih ade beberapa puluh kekosongan.
TAPI TAK BANYAK OK.
KORANG BUKAN SAJA DAPAT KOREK RAHASIA 1 JUTAWAN,
TAPI KESEMUA 6 ORANG TOP KEBANGSAAN punya JUTAWAN,
termasuk Master Mentor kesayangan aku, @bigbro_YSF Mohd Yusof wow!
BTW, Modul di-design untuk diguna pakai dalam semua bidang,
bukan sahaja utk agent-agent unit amanah, bahkan boleh digunakan oleh agent insurans, property, jual tempe, agent-agent kek red velvet, mobile stokis collegen, penjual kain pasang, malah kumar si penjual pen jalanan juga boleh join.
best ke best tu?
dah tu nak tunggu ape lagi? daftar cepat.
kau tak yah nak nyesal dulu pendapatan pulak sok. tampor kang.
WHATSAPP 0122234337

Sunday, 23 November 2014

Pengalaman Travel Solo South Korea On Air Esok (24th nov 2104) !!


Salam.

Insha allah esok fie akan on air utk perkongsian pengalaman travel solo ke south korea tempoh hari..jangan lupa tonton ya!

Thanks!


Ps/ gagah tgh hupdate blogpost yg dah kepam pasal travel tu. Kemain lamo dah ��

Gasak lah korgggg!

Friday, 21 November 2014

Berapa Lama Untuk Gandakan Duit Simpanan Menjadi DOUBLE?



salam.

adakah anda making money atau losing money??




Sekarang ni ramai org duk buat business tu, business ni jadi kaya! Baguih. Tahniah kak yong ucapkan! 

Cumanya kat sini kak yong nak EDUCATE sikit kat awk.. ape kate awak mula KENANGKAN untuk invest duit business awk kat satu medium yg kita panggil "UNIT AMANAH" 

Pahal nak kene invest kat UNIT AMANAH PLAKKKK??

Haaa..tu yg kite nakk tau! Kite mulakan dgn care mengira nilai duit awk pakai RULE OF 72 sekarang ni, bape hinggit lah nilai simpanan rm3000, rm5000, rm10000 awak tu selepas beberapa tahun? 

Apekejadahkah rules 72 ni?

in finance, rule 72 ni kita gunakan utk ketahu berapa jangka masa diambil utk duit kita jadi DOUBLE.

Formula dia mcm ni 
72/(return %) = tahun duit jadi double.

Ok skang korg gi amik calculator dah kira! Cara nye mcm ni.. misal kate korg ade rm 500k pastu jenis yg menyimpan duit kat bank biase.. amik lah contoh bank bagi awk return 0.4% (ni contoh jer ekk..) so..

72/0.4 = 180 tahun utk jadikan rm500k ke rm 1 juta (glup. Bila nak pegi haji uols?)

Average Unit Amanah bagi 10-15%.
so,
72/10 = 7.2 tahun utk jadikan rm500k ke rm 1 juta

180 tahun vs 7.2 tahun = rm 1,000,000

Itu belum masuk INFLASI LAGI
Kat msia ni purata inflasi about 3% above. Haaaa.. kalau nak tau, awk duduk kat KEYELLL inflasi lagi tinggi bakk hangggg cincai 8% lahh kan. Berape sen jer nilai rm 500k selepas 9 tahun?

Tergolekkkk!!!!!

Hang pk lah sendiri.

BTW! Korang boleh mula buat investment melalui KWSP ACC 1 tau -TAK YAH KELUAR DUITTTT YEAY!

Kenang-kenangkan dan jadilah pelabur bijakk uols 

(Tangga gaji bila nak naik daa labuu??)

contact fie utk keterangan lanjut & khidmat nasihat kewangan percuma ye 0122234337